Najnovije vijesti

Bez struje nekoliko naselja od 13 do 16 h – Servisne informacije za 15.10.2019.

15/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Bez struje nekoliko naselja od 13 do 16 h  – Servisne informacije za 15.10.2019.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:55, a zalazi u 18:08, obdanica traje 11:13 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 119 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u toku 24 sata.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Elektrodistribucija – Zbog planskih radova danas će dolaziti do zastoja u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafostanice 35/10 kV Gradačac, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac. Od 13 do 16 sati bez struje će biti ulica VI bataljona i naselja: Vida 2, Požarike, Šećići, Karača, Vida 1, Njiverica i Novalići.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda Mionici-Krčevini u kojoj je 1 lice zadobilo tjelesne povrede o čijoj težini se ljekari nisu izjasnili.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola saobraćaja za danas na području Gradačca

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 15 °C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 77 %, puše slab J-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 27 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da bi osjet sparine mogao biti izraženiji pod uticajem visokih temperatura. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto: Azra Hasanbašić Dilver

Comments are closed.