Najnovije vijesti

Centralna mevludska svečanost za žene u džamiji na Požarikama

19/01/2018 | objavio Radio Gradačac
Centralna mevludska svečanost za žene u džamiji na Požarikama
NAJAVLJUJEMO

Pri Odjelu za brak i porodicu, a u organizaciji Medžlisa IZ Gradačac i Asocijacije žena Medžlisa IZ Gradačac bit će upriličena centralna mevludska svečanost za žene. Mevlud za žene održat će se u subotu, 27. januara 2018. godine, u džamiji na Požarikama. Uvodno obraćanje održat će koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac Emira Kavazović, profesor.

Prigodan vjerski program i mevlud za žene izvest će učenice Behram-begove medrese i članice Asocijacije žena MIZ Gradačac. Gost predavač je dr. Safija Malkić, stručna saradnica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

Dr. Safija Malkić završila je Gazi Husrev-begovu medresu 1990. godine. Diplomirala je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu 1998. godine. Postdiplomski studij završila na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, katedra religijske pedagogije, 2013. godine i stekla zvanje magistar islamskih nauka (oblast religijske pedagogije). Na Univerzitetu u Novom Pazaru, aprila 2016. godine, odbranila je doktorsku disertaciju i stekla naučni stepen – doktor teologije.

Od 2012. godine radi kao profesorica akaida i tefsira u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Stručne radove je objavljivala u Glasniku Rijaseta IZ BiH, Novom Muallimu, Preporodu te Rijasetovom web portalu.

Član je Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo od 2014. godine.

Budite naše drage gošće, poručuju iz Asocijacije žena Medžlisa IZ Gradačac.

Radio Gradačac / Emira Kavazović / foto medresa.ba

Comments are closed.