Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Dio grada od sinoć bez vode – Servisne informacije za 19.11.2018.

19/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Dio grada od sinoć bez vode – Servisne informacije za 19.11.2018.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:42, zalazi u 16:20, obdanica traje 9:38 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 98 pacijenata.

Vatrogasno društvo – pripadnici DVD Gradačac su intervenisali juče oko 12 u naselju Gušte (Srnice Donje). Vatra je zahvatila stub dalekovoda, a zahvaljujući brzoj intervenciji spriječeno je širenje požara na jednu porodičnu kuću.

Komunalac – zbog kvara na gradskom vodovodu od sinoć su bez vode potrošači u ulicama: Sviračka, Hazna, Zlatnih ljiljana i Škorići. Očekuje se da bi kvar mogao biti otklonjen do 12 sati.

Zbog radova na rekonstrukciji cjevovoda u ulici Branilaca grada, u narednih nekoliko dana u terminu od 8 do 17 sati bez vode će biti korisnici u ulicama Branilaca grada i Bagdale. Na mjestu radova saobraćaj će biti obustavljen. U ostalim naseljima koja se snabdijevaju iz gradskog vodovoda nema prijavljenih prekida ili kvarova.

Policijska stanica – zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda na parkingu pijace u Porebricama u kojoj je teško povrijeđen pješak.

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, 12:00 do 13:30 sati M-14.1 VI Bataljona, 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 0 °C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost vazduha 100%, tiho je bez vjetra. Vrijeme danas oblačno i prohladno bez padavina. Najviša dnevna temperatura do 5 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike pogoršavaće se sa odmicanjem dana. Usljed blizine ciklone, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će biti sve izraženije, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim naporima. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.