Najnovije vijesti

Do 12 sati bez vode dio Škorića, Svirca i ulica H.K. Gradaščevića i Hazna – Servisne informacije za 14.10.2019.

14/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Do 12 sati bez vode dio Škorića, Svirca i ulica H.K. Gradaščevića i Hazna – Servisne informacije za 14.10.2019.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:54, a zalazi u 18:10, obdanica traje 11:16 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 103 pacijenta.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u toku 24 sata.

Komunalac – Zbog pucanja cijevi u sistemu gradskog vodovoda kod objekta katoličke crkve sinoć od 23 sata bez vode su potrošači u dijelu Svirca i Škorića, te ulica H.K. Gradaščevića i Hazna. Ekipa Komunalca je jutros na licu mjesta u nastojanju da što prije otkloni kvar. Prema procjenama ponovno uspostavljanje snabdijevanja bi se moglo očekivati oko 12 sati.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježene su 2 saobraćajne nezgode, u Mionici 2 dogodilo se slijetanje s puta, a u drugom slučaju radi se o događaju na parkingu tržnog centra u industrijskoj zoni.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola saobraćaja za danas na području Gradačca

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 14 °C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 79 %, puše slab J-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas stabilno, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 25 °C.

Biometeorološka prognoza – Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla može kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje poteškoće. Obzirom da će danju biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.