Najnovije vijesti

EPBiH: Skraćeno radno vrijeme naplatnih mjesta

07/04/2020 | objavio Radio Gradačac
EPBiH: Skraćeno radno vrijeme naplatnih mjesta
Servisne informacije

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, JP Elektroprivreda BiH d.d-Sarajevo skraćuje radno vrijeme naplatnih mjesta u podružnicama.

U periodu  trajanja stanja nesreće proglašenog Odlukom Vlade Federacije BiH,  naplatna mjesta će raditi od  07:30 do 12:00 sati.

U skladu sa naredbama nadležnih organa, na naplatnim mjestima se provode higijensko epidemiološke preporuke uz pojačane mjere zaštite i dezinfekcije, s ciljem zaštite kupaca i uposlenika.

Apelujemo na kupce da se strogo pridržavaju preporuka i razdaljine od jednog metra, te da plaćanje vrše putem elektronskog bankarstva, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

U periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu.

Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja (za Tuzlanski kanton) dostaviti telefonskim pozivom  putem besplatne info linije 080 020 135 ili upućivanjem na kontakt e-mail adresu: info.edtz@epbih.ba

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda. 

Radio Gradačac / Elektroprivreda BiH

Comments are closed.

YouTube