Najnovije vijesti

Gorio stan u ulici Ibrahima Kapetanovića (Potok mahala) – Servisne informacije za 19.09.2020.

19/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Gorio stan u ulici Ibrahima Kapetanovića (Potok mahala) – Servisne informacije za 19.09.2020.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:22, a zalazi u 18:58, obdanica traje 12:36 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 85 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla, a obavljeno je i 5 lokalnih terenskih intervencija.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac su jučer od 12:40 do 14:30 sati intervenisali na gašenju požara koji je izbio u stanu u ulici Ibrahima Kapetanovića (Potok mahala). Vatra je zahvatila kuhinju u stanu na trećem spratu jedne od stambenih zgrada u ovom naselju. Brzom intervencijom vatrogasaca vatra je uspješno lokalizovana i ugašena, te spriječeno njeno dalje širenje na druge prostorije i susjedne stanove. U intervenciji je učestvovala posada od 3 vatrogasca za vozilom.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova i prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova i vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježena su 2 narušavanja javnog reda i mira i 2 događaja evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, 14:30 do 16:30 sati M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 10°C (u 8 h), atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost vazduha 95%, puše slab S-z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno, malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 23 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Tokom prijepodneva, uz povećanu naoblaku, moguće su umjerene tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa razvedravanjem i porastom temperatura u drugom dijelu dana, opšta slika će biti ljepša. Na jugu, sa dužim sunčanim intervalima u odnosu na ostatak zemlje.

Radio Gradačac / Foto: facebook Seka Kadrić Krajnović

Comments are closed.

YouTube