Najnovije vijesti

Gradačac domaćin omladinske konferencije iz programa Erasmus+

14/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Gradačac domaćin omladinske konferencije iz programa Erasmus+
NAJAVLJUJEMO

U Gradačcu će od 17. – 22. septembra biti održana omladinska konferencija koja će okupiti 40-ak mladih lidera, volontera, profesionalaca i aktera relevantnih za omladinski rad, međunarodnu saradnju i temu migracija mladih. Radi se o nastavku Erasmus+ projekta “Brain Drain, Brain Gain + Circular Migration” (BB+C) koji je započeo u martu ove godine i traje sve do februara 2018. godine. Finansira ga Njemačka nacionalna agencija, autorizirana za implementaciju Erasmus+ programa, a podržava Evropska Komisija.

U projektu učestvuje 10 omladinskih organizacija iz sedam zemalja: Institut za razvoj mladih KULT i Gimnazija „Obala“ iz Bosne i Hercegovine, Volonterski centar Skopje iz Makedonije, Mladiinfo Montenegro iz Crne Gore, Hrvatski filmski savez iz Hrvatske, NVO Duga i Ekološki centar Vojvodina iz Srbije, Omladinski centar Velenje iz Slovenije te Ured za mlade iz Nimberga i NGO Memos iz Njemačke.

Nakon studijske posjete Skopju, učesnici konferencije će posjetiti BiH i Gradačac, a treća aktivnost programa je seminar koji će se održati u Nimbergu. Na finalnom dijelu omladinske konferencije u Gradačcu očekuje se donošenje zaključaka učesnika ljudi iz različitih zemalja na temu migracija mladih.

Radio Gradačac/IUVENTA

Comments are closed.