Najnovije vijesti

Gradačački vatrogasci učestvovali u gašenju požara u Ježincu – Servisne informacije za 14.10.2021.

14/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradačački vatrogasci učestvovali u gašenju požara u Ježincu – Servisne informacije za 14.10.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:54, a zalazi u 18:10, obdanica traje 11:16 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 49 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – Sinoć je po pozivu dežurna ekipa učestvovala u gašenju požara u fabrici Zaharex u Ježincu. Poziv za ispomoć stigao je sinoć oko 20:30 sati, a u gašenju je učestvovala posada od 4 vatrogasca sa 1 vozilom. Intervencija je trajala jutros do 3:00 sata, odnosno do gašenja požarišta. U intervenciji je povrijeđen 1 vatrogasac iz Srebrenika. Kako su objavili iz PVJ Srebrenik, požar je sinoć oko 23:00 sata stavljen pod kontrolu. Radilo se nadljudskim naporima i uz pomoć kolega iz drugih gradova, naveli su srebrenički vatrogasci.

Elektrodistribucija – Nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca. 

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda. U Svircu prijavljen kvar na kanalizacionoj mreži

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u ulici Sarajevska u kojoj su učestvovala 2 vozila, a zabilježena je materijalna šteta bez povrijeđenih lica. 1 događaj evidentiran je u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 6 °C (8 h), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 79%, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas – dalja stabilizacija vremenskih prilika uz duže sunčane periode i mogućnost slabe kiše popodne. Najviša dnevna temperatura od 9 do 11 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. U Bosni, nakon prohladnog jutra, temperature će blago porasti i uz manje izraženu naoblaku, kao i povremene sunčane intervale, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Na jugu malo ugodnije, uz više sunca, ali i buru koja bi mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube