Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Hafiska dova hafizu Redži Siviću

19/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Hafiska dova hafizu Redži Siviću
NAJAVLJUJEMO

Kako najavljuju iz Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, u subotu, 30. decembra, nakon podne namaza u džamiji Husejniji biće proučena Hafiska dova hafizu Redži Siviću.

Naš sugrađanin Redžo Sivić je 4. decembra ove godine završio sa učenjem hatme pred Komisijom Rijaseta za hifz i tako stekao časno zvanje hafiza Kur'ana, čime je Gradačac postao grad sa četiri hafiza.

Svečanom činu završetka hifza prisustvovali su članovi Komisije za hifz, profesori i odgajatelji iz Behram-begove medrese, hafizi Kur'ana, članovi porodice i brojni prijatelji.

Hafiz Redžo Sivić je rođen 13. decembra 1997. godine u Gradačcu. Pohađao je OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Gradačcu, a potom i Behram-begovu medresu u Tuzli. Nakon završetka medrese napravio je jednogodišnju pauzu radi učenja hifza. Trenutno je student prve godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Najzaslužniji za uspjeh mladog hafiza iz Gradačca je njegov muhafiz hfz. Mirnes Spahić. Ovo je trideseti hafiz kojeg je ef. Spahić izveo pred Komisiju Rijaseta.

Radio Gradačac / Medžlis IZ Gradačac / ins.ba

Comments are closed.