Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Izgorjela kuća u Srnicama Donjim – Servisne informacije za 29.09.2018.

29/09/2018 | objavio Radio Gradačac
Izgorjela kuća u Srnicama Donjim – Servisne informacije za 29.09.2018.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:35, zalazi u 18:38, obdanica traje 12:03 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 78 pacijenata.

Vatrogasno društvo – u požaru u Srnicama Donjim, zaseok Prnjavor, i pored intervencije vatrogasaca, u potpunosti izgorjela porodična kuća. Kasno sinoć ekipa DVD-a je intervenisala i u naselju Ahmetaši-Bagdale, te ugasila manji požar.

Komunalac – bez prijavljenih prekida i kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u posljednja 24 sata zabilježene su dvije saobraćajne nezgode, na Ormanici i u Jelovče Selu. Jedna osoba je povrijeđena, a o stepenu povreda ljekar se nije izjasnio. Zabilježeno je 1 krivično djelo krađe, a 6 događaja evidentirano u rubriku ostalih događaja.

Radarske kontrole – 11:30 do 13:30 sati M-1.9 Ledenice D., 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12 °C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost vazduha 54 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas promjenljivo oblačno. Najviša dnevna temperatura do 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Tokom dana, kod osjetljivih osoba moguće su manje poteškoće usljed povećane naoblake i mjestimične magle, izraženije u Bosni. Na jugu sunčanije i ugodnije. Sa dolaskom noći opšta slika će se popraviti u cijeloj zemlji. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto facebook: Ibrahim Hava Musić

Comments are closed.