Najnovije vijesti

Javni poziv za projekte održivog povratka

10/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Javni poziv za projekte održivog povratka
Tuzlanski kanton

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona je za 2018. godinu raspisalo i objavilo Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica”. Javni poziv objavljen je jučer (09.5.2018.) godine u dnevnom listu Oslobođenje. Rok za dostavu prijava je 20 (dvadeset) dana od dana objavljivanja Javnog poziva u dnevnom listu. 

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka se dodjeljuju povratnicima na području Tuzlanskog kantona i osobama koje su imale status raseljenog lica na području Tuzlanskog kantona, a vratili se u svoja prijeratna mjesta prebivališta za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 6.000,00 KM (slovima: šesthiljada KM) sa obračunatim PDV-om po zahtjevu povratnika, navodi se u obrazloženju Javnog poziva.

Maksimalan broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je pet (5) po jednoj općini/gradu. Sa odabranim korisnicima Ministarstvo će potpisati pojedinačne ugovore, a korisnicima sredstva će biti doznačena na lični transakcijski račun.

– Prijavu na Javni poziv podnosi isključivo nosilac domaćinstva. Prijava se može podnijeti za: priključke za mehanizaciju; motokultivatore (mali, srednji, veliki); plastenik do 100 m2; sitnu stoku (koze, ovce); krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad, svinje); mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, uzgoj ribe i dr.)  i gospodarske objekte, navode u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Potrebni obrazac se može preuzeti u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u Tuzli, ulica Fra Grge Martića br. 8, svakim radnim danom u vremenu od 8-16 sati ili elektronskim putem na web stranici Vlade TK (www.vladatk.kim.ba).

Tekst Javnog poziva za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica” možete pogledati OVDJE

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE

 

Radio Gradačac / Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona

 

Comments are closed.