Najnovije vijesti

Konkurs: Kako biste željeli proslaviti Dan Evrope na trgu u vašem gradu?

15/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Konkurs: Kako biste željeli proslaviti Dan Evrope na trgu u vašem gradu?
Manifestacije

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini svake godine organizuje brojne kulturne i sportske događaje kojima se obilježava 9. maj – Dan Evrope. Tim povodom EU infocentar u Bosni i Hercegovini pokrenuo je online takmičenje pod nazivom „Kako biste željeli proslavili Dan Evrope na trgu u vašem gradu?“.

Autor pobjedničkog rada će biti nagrađen realizacijom predloženog scenarija i novčanom nagradom u iznosu od 400 EUR.

Cilj je saznati kako bi građani BiH željeli u svom gradu obilježiti dan u kojem se slavi mir i jedinstvo u Evropi. Na taj način EU info centar želi obilježavanje Dana Evrope približiti stanovnicima bosankohercegovačkih gradova ističući ulogu građana u Evropskoj uniji. Ovo takmičenje je prilika da građani Bosne i Hercegovine, od najmlađih do najstarijih, osmislite i napišu scenario kako bi taj dan izgledao u njihovom gradu, rekao je za Radio Gradačac Željko Novaković, predstavnik Kancelarije EU infocentra u Brčkom.


Pravo učešća na ovom takmičenju imaju svi građani BiH (pojedinačno ili kao grupa) a krajnji rok za prijem radova je 20. mart 2108. godine.

Sve prijave treba da uključuju sljedeće podatke:

– Ime i prezime autora,

– Kratak opis predloženih aktivnosti,

– Kontakt podaci autora (broj telefona, e-mail adresa, adresa stanovanja),

– Selekcija.

Detaljan scenarij u kojem ćete opisati kako kako bi se Dan Evrope obilježio u vašem gradu pošaljite na e mail adresu info@euic.ba. Tekst konkursa pročitajte na www.euic.ba. Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona 033/206 851, 227 082 ili na e-mail: info@euic.ba.


EUIC će formirati žiri koji će biti sastavljen od predstavnika Delegacije EU u BiH, istaknute osobe iz javnog života BiH i uposlenika EU info centra. Ocjenjivački žiri će bodovati tehničku izvodljivost rada, kreativnost i koliko predloženi scenarij odgovara ovoj prilici – Danu Evrope.

Sve dodatne informacije o ovom konkursu ali i o aktivnosti EU infocentara u bosni i Hercegovini možete pratiti i na društvenim mrežama EU Info centra: FB https://www.facebook.com/euinfo.ba ili Twitter stranici @euinfocentar.

 

Radio Gradačac / EUIC Brčko

Comments are closed.