Najnovije vijesti

Kula slavila protiv Banjalučanki

06/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Kula slavila protiv Banjalučanki
Odbojka

 

Kula je u posljednjem kolu Premijer lige BiH slavila sa 3:0 protiv favorizovane ekipe BL Volley iz Banja Luke.

Odbojkašice trenera Gorana Hadžića su, u subotnjem duelu, od početka utakmice nametnule svoj tempo igre. Iskoristile su dominacju na terenu kako bi zabilježile još jednu prvenstvenu pobjedu, koja im je jako važna pred utakmice doigravanja za prvaka BiH.

O ovoj utakmici, pley-ofu i završnici kupa BiH trener Kule Goran Hadžić je za Radio Gradačac izjavio:

 

Obje ekipe su već ranije izborile takmičenje u plej-ofu ali su u ovoj utakmici tražile što bolju poziciju za doigravanje. Kula će takmičenje nastaviti sa četvrte a BL Vollej sa treće pozicije.

Nevena Čvoro se oprostila od dresa Kule

Utakmica sa ekipom BL Volley iz Banja Luke bila je posljednja u dresu Kule za Nevenu Čvoro. Ova reprezentativka BiH i bivša sportašica Gradačca je zbog povrede morala napustiti klub i veliko je pitanje da li će nastaviti sportsku karijeru. Kako je za Radio Gradačac rekla Nevena Čvoro, četiri protekle godine provedene u Gradačcu za nju su bile veome lijepe. U međuvremenu završila je studij i ima zvanje diplomiranog ekonomiste što bi joj trebalo otvoriti vrata u poslovnom svijetu.

 

Prije početka utakmice kao znak zahvalnosti za postignute sportske rezultate i promociju odbojke u Gradačcu i BiH prigodan poklon, uokviren dres sa brojem 6, Neveni Čvoro je uručo Jasmin Kikić član Upravnog odbora OK „Kula-Gradačac“.

Nevena Čvoro i Jasmin Kikić (Foto: Redžep Kadrić)

Odbojka, PL BiH (ž), 18. kolo

KULA-GRADAČAC – BL VOLLEY 3:0

Gradačac, Sportska dvorana: Gradačački sajam. Gledalaca: 100. Sudije: Milan Nikolić (Brčko) i Jasmin Husejnović (Sarajevo). Delegat: Slavko Grgić (Breza). Rezultat: Kula-Gradačac – BL Volley 3:0 (25:20, 25:16, 25:12).

Kula-Gradačac: Đapa, Lipovac, Mandžukić, Hadžić, Čandić, Vujčić, Lazarević, Čvoro, Džodžaljević, Mačak. Trener: Goran Hadžić.

BL Volley: Udovčić, Đapa, Crnčević, Šakotić, Savić, Hrnjez, Vujnić, Stojanović, Ćulumović, Simić, Plavšić, Marković. Trener: Siniša Džakula.

Radio Gradačac/Foto: Radio Gradačac i Redžep Kadrić

 

 

Comments are closed.