Najnovije vijesti

Kula u uzbudljivoj utakmici slavila protiv HE na Drini

23/02/2017 | objavio Radio Gradačac
Kula u uzbudljivoj utakmici slavila protiv HE na Drini
Odbojka

Utakmicom koja je odigrana u srijedu naveče u Gradačcu između Kule i HE na Drini spuštena je zavjesa na 16. kolo PL BiH u odbojci za žene. U veoma uzbudljivoj i neizvijesnoj utakmici Kula je došla do veoma vežne prvenstvene pobjede. Ekipa Gorana Hadžića ponovo je bila oslabljena neigranjem četiri prvotimke Anđelke Radišković, Nevene Čvoro, Zane Lipovac i Paole Vujičić pa je i pobjeda protiv Višegrađanki  još značajnija.

Domaće odbojkašice odlično su otvorile utakmicu i povele 9:2, ali su zbog nesmotrenosti i pogrešne postave izgubile set loptu kod rezultat 24:19. Ekipa iz Višegrada iskoristila je zbunjenost Kule i povela sa 1:0 u setovima. Ipak, domaće odbojkašice su ponovo preuzele inicijativu i naredna dva seta riješile u svoju korist. U nastavku prava drama, igralo se poen za poen. Kula nije u četvrtom setu iskoristila meč-loptu (25:24) pa su gošće izborile taj-brek. Ipak, izabranice Gorana Hadžića opravdale su ulogu favorita i utakmicu završile pobjedom 3:2.

U subotu Kula putuje u Gacko.

Odbojka, PL BiH (ž), 16. kolo

Kula-Gradačac – HE na Drini 3:2

Gradačac – Sportska dvorana:  „Gradačački sajam. Gledalaca: 150. Sudije: Mladen Milojević(Modriča) i Edin Begović (Zenica). Delegat: Željko Kerović (Lopare). Rezultat: Kula-Gradačac – HE na Drini 3:2 (24:26, 25:17, 25:21, 25:27, 15:11).

Kula-Gradačac: Đapa, Mandžukić, Hadžić, Čandić, Lazarević, Džodžaljević, Mačak, Sendić. Trener: Goran Hadžić.

HE na Drini: Sarić, Nikolić, Nedić, B. Klisura, Avramović, V. klisura, Gojković, Tešević, Marić, Glibić, Plećić, Joksimović. Trener: Jovo Sarić.

Radio Gradačac/ Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.