Najnovije vijesti

Kvar na industrijskom cjevovodu – Servisne informacije za 04.07.2020.

04/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Kvar na industrijskom cjevovodu – Servisne informacije za 04.07.2020.
Servisne informacije

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 77 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata

Elektrodistribucija – nema prijavljenih prekida i kvarova u napajnju električnom energijom.

Komunalac – Zbog kvara na industrijskom cjevovodu izvršeno je zatvaranje vode za korisnike koji se snabdijevaju sa ovog cjevovoda. Radnici JP “Komunalac” su na terenu, te vrše popravku kvara.

Korisnici u sljedećim ulicama do završetka radova na otklanjanju kvara neće imati vode: Požaričkih branilaca, Kikići, Željeznička, Požarička, Diren, 6. bataljona, Bosanskih gazija, Udarnička, Sarajevska, Okanovići i Ledenice.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je 1 narušavanje javnog reda i mira, a 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – 12:00 do 13:30 sati R-460 Srnice D., 14:30 do 16:30 sati M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 21°C (u 8 h), atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost vazduha 74%, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas promjenljivo, prijepodne stabilno uz sunčane periode, a popodne povećanje naoblake uz mogućnost lokalnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 27 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Promjenljivo i nestabilno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Pri tome će nešto više svježine, uz umjerenije temperature, dovesti do umanjenja tegoba kod osjetljivih osoba i ipak činiti dan ugodnijim. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te po mogućnosti provoditi slobodno vrijeme na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto arhiva – Lejla Mašić

Comments are closed.

YouTube