Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

NAJAVLJUJEMO: Obilježavanje 22. oktobra – Dana općine Gradačac

18/10/2018 | objavio Radio Gradačac
NAJAVLJUJEMO: Obilježavanje 22. oktobra – Dana općine Gradačac
GRADAČAC

Odlukom Općinskog vijeća Gradačac, dan bitke za oklopni voz 22. oktobar se obilježava kao Dan općine Gradačac. Tim povodom najavljeno je niz svečanih sadržaja u kojima će se, između ostalog, evocirati uspomene na 22. oktobar 1992. godine kada su hrabri branioci Gradačca izvojevali jednu od najvažnjih pobjeda na gradačačkom ratištu, koja je bila prekretnica odbrane Bosne i Hercegovine na ovom području. 

Ovaj datum se obilježava i kao Dan zlatnih ljiljana Gradačca, pa će tim povodom Općinski načelnik Edis Dervišagić upriličiti prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja.

Delegacije će posjetiti i položiti cvijeće na Šehidskom mezarju u Mahmut mahali, Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992-95., Spomen obilježju borcima NOR-a 1941-45., Spomen obilježju na Požarikama i Križu u Ledenicama Donjim.

U okviru manifestacije “Rađanje slobode” u organizaciji Saveza boračkih organizacija općine Gradačac na poprištu bitke biće obilježena 26. godišnjica “Bitke za oklopni voz”.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Gradačac održat će se u 16 sati u sali za sjednice Gradačačkog sajma, a u večernjim satima “Druga gradačačka noć muzeja” u organizaciji Centra za kulturu “Ahmed Muradbegović”.

Posjetioci će u Zavičajnoj muzejskoj zbirci, uz ugodno druženje, imati priliku pogledati stalnu postavku zbirke kao i tematsku izložbu pod naslovom “Stare razglednice, dopisnice i poštanske marke”.

Radio Gradačac

Comments are closed.