Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

NAJAVLJUJEMO: Potpisivanje prvog ugovora na projektu “Vodosnabdijevanja Gradačac”

09/09/2018 | objavio Radio Gradačac
NAJAVLJUJEMO: Potpisivanje prvog ugovora na projektu “Vodosnabdijevanja Gradačac”
GRADAČAC

Iz Općine Gradačac najavljuju da će u ponedjeljak, 10.septembra, biti upriličeno potpisivanje prvog ugovora za izvođenje radova na projektu “Vodosnabdijevanja Gradačac”, dionica potisnog cjevovoda.

Radovi će se izvoditi od izgrađenog izvorišta Domažić do naseljenog mjesta Vučkovci u dužini oko 4.000 m. Ovim počinje realizacija najznačajnijeg projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca” vrijednosti oko 20 miliona KM koji se finansira iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i grant sredstvima Češke razvojne agencije i Švedske agencije za razvojnu saradnju (SIDA).

Realizacijom ovog projekta, osim obezbjeđenja snabdijevanja vodom južnog dijela općine Gradačac sa oko 20.000 stanovnika, rekonstruisat će se i postojeća gradska mreža i kanalizacioni sistem.

Potpisivanje ugovora najavljeno je u 12:00 sati u sali za sjednice Općine Gradačac. Pored ugovorača izvođenja radova, očekuje se da će ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovati predstavnici EBRD-a i međunarodne zajednice kao i zvaničnici iz BiH.

Ceremonijom potpisivanja ugovora počinje faza građevinskih radova na projektu, informišu iz Općine Gradačac.

Radio Gradačac / Služba za informisanje Općine Gradačac / Foto: arhiva

Comments are closed.