Najnovije vijesti

Od 11 do 13 sati bez struje Zelinkići, Gibe, Huskići i Omeragići – Servisne informacije za 07.04.2021.

07/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Od 11 do 13 sati bez struje Zelinkići, Gibe, Huskići i Omeragići – Servisne informacije za 07.04.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:10, a zalazi u 19:27, obdanica traje 13:17 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 66 pacijenata, jedna osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Sinoć od 23:46 do 01:00 sati PVJ je intervenisala na gašenju požara na limarskoj radnji u ulici Sarajevska – Industrijska zona. Požar je uspješno lokalizovan i ugašen, te i spriječeno njegovo dalje širenje. Vatrom je bilo zahvaćeno i putničko vozilo koje se nalazilo u radnji. U intervenciji su učestvovala 4 vatrogasca sa 2 vozila. 

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih danas će doći do zastoja u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafo stanice 220/x kV Gradačac, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 11 do 13 sati bez struje će biti naselja Zelinkići, Gibe, Huskići i Omeragići.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, u Lukavcu Donjem i ulici Hazna. Povrijeđena su 2 lica, jedno sa lakšim povredama, a o stepenu povreda drugog lica dežurni ljekar se nije izjasnio. Evidentirana su 3 događaja u rubriku “ostali događaji”. 

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska, 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -1 °C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost vazduha 93 %, puše slab Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno i sunčano uz povremeno slabu naoblaku tokom popodneva. Najviša dnevna temperatura od 6 do 10 °C.

Biometeorološka prognoza – Loše vrijeme u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika i starijih osoba. U poslijepodnevnim satima, sa djelimičnom stabilizacijom, biće malo ugodnije, pri tome i dalje neuobičajeno hladno.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube