Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Okrugli sto: Izborna kampanja u mom dvorištu

03/09/2018 | objavio Radio Gradačac
Okrugli sto: Izborna kampanja u mom dvorištu
NAJAVLJUJEMO

Koalicija za borbu protiv mržnje “Mržnja – ne sada, i ne ovdje!” Gradačac u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje okrugli sto pod nazivom “Izborna kampanja u mom dvorištu” koji će se održati na kuli Husein Kapetana Gradaščevića (restoran Lovac), 4. septembra u 11:00 sati. 

Cilj okruglog stola je promocija fer i tolerantne izborne kampanje uz odgovoran odnos prema javnom prostoru i poštovanje izbornih pravila i propisa koji regulišu korištenje javnog prostora i površina tokom izborne kampanje.

Na okrugli sto su pozvani predstavnici institucija nadležnih za provođenje relevantnih zakona, propisa i pravila izborne kampanje kao i korištenja javnih prostora u ovu svrhu: Općinske izborne komisije, Službe za komunalne poslove, Službe za inspekcije, policije, političkih stranaka koje participiraju na izborima, lokalnih medija i Koalicije za borbu protiv mržnje Gradačac.

Okrugli sto će biti prilika za predstavnike političkih stranaka da se bolje upoznaju za relevantim zakonskim propisima, kao i za konstruktivan dijalog sa predstavnicima nadležnih institucija u cilju očuvanja javnog prostora kao zajedničkog dobra i promocije fer i tolerantne izborne kampanje.

Radio Gradačac / Koalicija za borbu protiv mržnje Gradačac / Foto: ilustracija

Comments are closed.