Najnovije vijesti

Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja 107. Vmtbr.

01/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja 107. Vmtbr.
Boračka udruženja

Obilaskom socijalno ugroženih pripadnika i članova njihovih porodica danas počinje manifestacija obilježavanja Dana formiranja 107. viteške brigade i sjaćanja na „Žrtve Gradačca za BiH“.

U četvrtak 7. juna će u gradskom parku biti postavljena izložba fotografija šehida i poginulih boraca općine Gradačac te položeno cvijeće na centralno vojno mezarje u Mahmut Mahali, grob Ivana Mijačevića i križ u Ledenicama Donjim gdje će položiti cvijeće i odati počast.

Centralna manifestacija povodom obilježavanja ova dva značajna datuma iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata će biti u petak 8. juna prigodnim programom na spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992-1995. godine gdje će biti proučen Jasin i poklonjena hatnma-dova za šehide.

Za vrijeme manifestacija 5. juni – Dan žrtava Gradačca i 9. juni – Dan formiranja 107 vmtbr. u crkvi sv. Marka Evanđeliste bit će služena misa za poginule branitelje, te održan tradicionalni malonogometni turnir.

Obilježavanje 26. godišnjice formiranja 107. Viteške motorizovane brigade i sjećanja na žrtve Gradačca za BiH organizuju Općina Gradačac i Savez boračkih organizacija općine Gradačac.

Organizatori pozivaju sugrađane i sve patroite da se pridruže obilježavanju ovog značajnog datuma za historiju Gradačca i odbrane BiH.

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.