Najnovije vijesti

Pokušaj podmetanja požara u diskoteci Gradačačkog sajma – Servisne informacije za 11.09.2019.

11/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Pokušaj podmetanja požara u diskoteci Gradačačkog sajma – Servisne informacije za 11.09.2019.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:13, a zalazi u 19:12, obdanica traje 12:59 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 125 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Sinoć u 1:34 h zaprimljena je prijava o požaru u prostoru diskoteke Gradačačkog sajma. Brzom reakcijom službenika PU Gradačac koji su se našli na licu mjesta i vatrogasaca, požar je uspješno lokalizovan i spriječeno njegovo dalje širenje, te nastanak veće materijalne štete. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o pokušaju podmetanja požara polijevanjem benzinom unutrašnjosti prostora i njegovim zapaljenjem. Ulazna vrata u Gradačački sajam kao i u spomenuti prostor bila su provaljena.  Intervencija je završena u 2:40 h uz učešće 1 posade sa 3 vatrogasca i vozilom.

Komunalac – Zbog kvara na cjevovodu kod MSŠ “Hasan Kikić” jutros su bez vode Škorići, dio potrošača kod benzinske stanice “Unikomerc-Bagić” prema Bosanskom Šamcu i dio naselja Begovia u MZ Požarike. Ekipa Komunalca interveniše na otklanjanju kvara.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježene su 2 saobraćajne nezgode sa 2 povrijeđena lica. U nezgodi koja se dogodila u Industrijskoj zoni povrijeđen je motociklista, a na parkingu kod OŠ “Ivan Goran Kovačić” povrede je zadobio pješak. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola za danas.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 14 °C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 74 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno i sunčano uz povremeno slabu naoblaku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 24 °C.

Biometeorološka prognoza – Tokom prijepodneva će biti ugodnije, mada uz povećanu naoblaku, dok bi u drugom dijelu dana, usljed mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Poslijepodnevni, kratkotrajni pljuskovi, također bi mogli povremeno kvariti opštu sliku. Poželjno je slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac 

Comments are closed.