Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Promocija knjige Indire Ćosić-Smajlović “Zašto ne volim juli, moja čupavice”

19/01/2018 | objavio Radio Gradačac
Promocija knjige Indire Ćosić-Smajlović “Zašto ne volim juli, moja čupavice”
NAJAVLJUJEMO

U petak, 26. januara, u kongresnoj sali Gradačačkog sajma sa početkom u 19 sati biće održana promocija knjige „Zašto ne volim juli, moja čupavice“ autorice Indire Ćosić-Smajlović.

Radi se o autobiografskoj knjizi u kojoj autorica donosi svoju životnu priču i borbu za život oboljele kćerke koja je, nažalost, izgubila bitku sa opakom bolešću.

Kako kaže Ćosić-Smajlović, cijeli njen život stao je na 88 strana ove knjige, a jedina svijetla tačka bilo je rođenje kćerke Jasmine „Čupavice“.

Opisujući ukratko život svoje kćerke autorica kaže: „Bila je jedinica, bila je mamina mezimica, bila je mamin ponos, bila je zdrava beba, bila je zdrava djevojčica sve do svoje dvanaeste godine kada su se pojavili prvi bolovi u nozi. Nedugo nakon toga otkriven joj je osteosarkom i kreće borba koja završava najgorim mogućim ishodom, njenom smrću“.

U knjizi je opisan Jasminin boravak u bolnicama, prikupljanje pomoći za njeno liječenje, te autoričin život prije i poslije smrti kćerke. Knjiga je napisana igrom slučaja, ističe Ćosić-Smajlović i dodaje „ Statusima na facebook mreži sam objavljivala dio po dio svoje životne priče, dok mi jedna gospođa nije predložila da to sve sročim u knjigu. Tada mi je sinula ideja da bi ta knjiga mogla biti dobro štivo kao podrška drugim majkama oboljele djece“.

Ostvarenim prihodom od prodaje knjige po cijeni od 10 KM, autorica Indira Ćosić-Smajlović ima namjeru osnovati fondaciju za liječenje djece oboljele od raka koja bi nosila ime njene kćerke Jasmine.

Indira Ćosić-Smajlović je rođena u Gradačcu, ali je u svojoj ranoj mladosti preselila u Srebrenik gdje i danas živi.

 

 

Promocija knjige je prilika da se i građani Gradačca upoznaju sa dirljivom pričom ove jake žene koja je na svom životnom putu doživjela puno teških trenutaka i savladala brojne životne prepreke i iskušenja, od smrti najbližih, neimaštine, do nepoštovanja od strane drugih, uvijek nalazeći dodatnu snagu i motiv da nastavi dalje.

Radio Gradačac

Comments are closed.