Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Promocija knjige “Probuđeni snovi” u Gimnaziji „Mustafa Novalić” Gradačac

26/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Promocija knjige “Probuđeni snovi” u Gimnaziji „Mustafa Novalić” Gradačac
NAJAVLJUJEMO

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos” Tuzla, organizuje promociju knjige priča mladih osoba sa invaliditetom “Probuđeni snovi” u srijedu, 27. decembra 2017., u 12:00, u Gimnaziji „Mustafa Novalić” Gradačac.

O životima i uspjesima nekih od njih možete čitati u pričama koje su dio knjige „Probuđeni snovi”.

O knjizi i svojim iskustvima će tokom promocije govoriti sami akteri priča, nastojeći probuditi svijest građana o velikom potencijalu koji postoji u redovima osoba sa invaliditetom, te potaknuti druge mlade sa invaliditetom da učine korak ka samostalnom životu. 

Knjiga „Probuđeni snovi” je nastala u sklopu I.C. “Lotos” projekta “Jačanje kapaciteta za samostalni život osoba sa invaliditetom u BiH”, kao iskustveni rezultat provođenja projektnih aktivnosti u Tuzlanskom kantonu i struktuiranog rada sa mladima osobama sa invaliditetom i članovima njihovih obitelji u dvogodišnjem periodu.

Projekat I.C. „Lotos” provodi u partnerstvu sa švedskom organizacijom STIL iz Stockholma, a financiran je od strane Švedske organizacije za međunarodni razvoj SIDA, posredstvom MyRight

Radio Gradačac / Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos”

Comments are closed.