Najnovije vijesti

Servisne informacije za 01.08.2021.

01/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 01.08.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:25 zalazi u 20:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 122 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda u ulici Bosanskih gazija sa materijalnom štetom.

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 ulica Žrtava genocida u Srebrenici i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 49%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. Krajem dana i tokom noći osvježenje sa kišom i padom teerature.Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i predhodni dana, period lošijih biometeoroloških prilika se nastavlja. Visoke temperature i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i postupati po preporukama nadležnih službi.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube