Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najnovije vijesti

Servisne informacije za 02.05.2019.

02/05/2019 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 02.05.2019.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:29, a zalazi u 19:59, obdanica traje 14:30 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 112 pacijenata, 1 osoba je upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer (1. maja) vatrogaci su intervenisali u Mediđi Gornjoj gdje je izbio požar na krovu privatnog stambenog objekta. Požar je uspješno ugašen i spriječeno dalje širenje vatre na objekat. Intervencija je trajala od 6:24 do 9:15 sati uz angažman 1 posade sa 3 vatrogasca i 1 vozilom.bez intervencija u toku 24 sata.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju potrošača iz tradskog vodovoda.

Policijska stanica – bez prijavljenih događaja u biltenu PS Gradačac.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 12 °C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost vazduha 60 %, puše slab vjetar J-Z smjera brzinom 3 m/s. Vrijeme danas stabilno i sunčano, uz povremeno slabu naoblaku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 20 °C.

Biometeorološka prognoza – Uz stabilnije vrijeme, ali i povremene pljuskovite padavine, pretežno u poslijepodnevnim satima, moguće su umjerene tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Temperature neće oscilirati u velikom rasponu, pri tome će prije podne biti svježije nego je uobičajeno za ovaj dio godine. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim satima i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.