Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.06.2020.

03/06/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.06.2020.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:56, a zalazi u 20:32, obdanica traje 15:36 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 65 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u prethodnih 24 sata zabilježene su 2 saobraćajne nezgode u ulici Sarajevskoj. U jednoj od njih 3 osobe su zadobile tjelesne povrede o čijoj težini se ljekari nisu izjasnili. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 13°C (u 8 h), atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost vazduha 89%, puše slab J-Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas malo do umjereno oblačno uz sunčane periode, popodne sa kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 25 °C.

Biometeorološka prognoza – U Bosni, jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada su pod uticajem nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Uz više sunca, u Hercegovini će opšta slika biti ljepša. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube