Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.12.2019.

04/12/2019 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.12.2019.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:02 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u toku protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 79 pacijenata. Tri osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je 16 beba, osam djevojčica i osam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira.

Stanje na putevima – U toku su radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – uredno snabdijevanje gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -3°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka od -2 do 2°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na proteklih par dana. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje, uz više sunca, opšta slika će biti ljepša. U Bosni također stabilnije, mada hladno vrijeme kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura u većem dijelu dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.