Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.12.2020.

04/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:02 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 91 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „Ostali događaji“.

Stanje na putevima – Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić naselje Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 8:30 do 14:30 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u Mediđi Gornjoj za naselja Durakovići i Alići.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 99%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, pri tome će opšta slika biti ljepša u dijelu Bosne, ponajviše zbog stabilnijeg vremena. Tegobe kod hroničnh bolesnika djelimično će se umanjiti. Na jugu će preovladavati promjenljivo i nestabilno, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati poteškoće poput glavoboje, nervoze, nesanice. Mada će biti malo toplije u odnosu na protekli period, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube