Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.03.2021.

05/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.03.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:11 zalazi u 17:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 73 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, osam djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U Rajskoj je gorilo nisko rastinje gdje je opožareno oko 15 dunuma zemljišta. U Vidi II gorilo smeće i dio šume. Požari su ugašeni, intervenisala po jedna vatrogasna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – zbog otklanjanja kvara u ulici Hasana Durmiševića bez vode su korisnici u dijelovima ulica 7. bataljona, 6. april i Hasana Durmiševića.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 41%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršati, izraženije u drugom dijelu dana. Približavanje fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati zahlađenjem u noćnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube