Najnovije vijesti

Servisne informacije za 05.07.2021.

05/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 05.07.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:59 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 83 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda. Jedan slučaj evidentirana u rubrici „ostali događaji“

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:30 sati R-465a Kerep i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura zraka pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost zraka 67%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Promjena vremenskih prilika uzrokovaće nešto lošiju biometeorološku prognozu. Moguće su tegobe poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze. Pri tome će biti svježije usljed padavina, umanjiće se osjet sparine, stoga se i opšta slika neće suviše pogoršati. Preporučljivo je suzdržati se od težih fizičkih napora u drugom dijelu dana. Sa noćnim satima biće ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube