Najnovije vijesti

Servisne informacije za 07.07.2021.

07/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 07.07.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:00 zalazi u 20:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 80 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo nije bilo prijava zbog narušavanajjavnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-460 Srnice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – Zbog kvara na cjevovodu bez vode su korisnici u ulici Branilaca grada u naselju Bagdale. Ekipe su na terenu.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 26°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 59%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro, sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 35 do 37°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Tokom jutarnjih sati biće ugodnije. Potom brzi porast temperatura zraka bi mogao uzrokovati probleme osjetljivim grupama poput hroničnih bolesnika, starijih osoba, trudnica i djece. Poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim aktivnostima, laganije se odjenuti, izbjegavati duži boravak na suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke. Usljed manjka svježine, mogući su i problemi sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube