Najnovije vijesti

Servisne informacije za 09.01.2021.god

09/01/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 09.01.2021.god
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7,18, zalazi u 16,30.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacjenata. Jedna osoba odvezena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u saobraćajnoj nezgodi u ul. Husein kapetana Gradašćevića lakše povrijeđena jedna osoba. U ul. Žrtava genocida u Srebrenici dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom. 2 događaja vode se pod „ostalo“.

Radarske kontrole – od 14,30 – 16,30 na M-1.8 Ormanica. (BIHAMK)

Komunalac – uredno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Domažić Vučkovci – Zavod za javno zdravstvo TK uradio mikrobiološku i fizičko-hemijsku analizu vode. Njima je potvrđena zdravstvena ispravnost vode za piće.

Profesionalna vatrogasna jedinica – bez intervencija na gašenju vatre ili požara.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 98%. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka do 4°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube