Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.10.2021.

12/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.10.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:51, a zalazi u 18:14, obdanica traje 11:23 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 80 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca. 

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježena je saobraćajna nezgoda u ulici Žrtava Genocida u Srebrenici, radi se o slijetanju sa kolovoza pri čemu je jedna osoba zadobila tjelesne povrede. U Svircu je prijavljena teška krađa.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 8 °C (8 h), atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 90%, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas – postepena stabilizacija i prestanak padavina uz kraće sunčane periode. Najviša dnevna temperatura od 12 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Tmurno vrijeme uz padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito u jutarnjim satima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće biće izraženiji. U Hercegovini također sa neuobičajeno niskim temperaturama, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjem noći, opšta slika će se u cijeloj zemlji djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube