Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.08.2020.god

13/08/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.08.2020.god
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5,39 zalazi u 20,02.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 84 pacjenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Higijensko epidemiološka služba DZ – ukupan broj aktivnih pozitivnih slučajeva na Covid-19 na području Gradačca je 40. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 126 osoba, 19 lica je preventivno u kućnoj izolaciji, a za 36 osoba se očekuju rezultati testiranja, potvrdila je dr. Fatima Ibranović Hadžimehić, rukovodilas HES-a.

Policijska stanica – bez zabilježenih događaja.

Radarska kontrola – od 14,30 – 16,30 na M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Stanje na putevima – Zbog izvođenja deminerskih radova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić naselje Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna tehnička intervencija.

Komunalac – nema prekida u snabdijevanju korisnika gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab vjetar promjenljivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz promjenjivu naoblaku i moguće lokalne pljuskove u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Sa nešto više svježine, tokom prijepodneva će biti malo ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo doći do izraženijih tegoba. Preporučljivo je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube