Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.10.2021.

13/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.10.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:52 zalazi u 18:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 77 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog izvođenja radova na putu R-460 dionica  Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa mogućom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme, uz sjeverno strujanje, slabije padavine i povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Opšta slika će u Hercegovini biti ljepša, uz povremene sunčane intervale, mada i ovdje uz neuobičajenu hladnoću. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube