Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.11.2019.

14/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.11.2019.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:36 zalazi u 16:25 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u toku protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 90 pacijenata. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, šest dječaka i jedna djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj je evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – U toku su radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do M-1.9 Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-14.1 ul.VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema problema u vodosnabdijevanju gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro oblačno sa kišom. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom ili rosuljom. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 12°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Slabljenje uticaja fronte i smirivanje južine, uslovljava ljepšu sliku u cijeloj zemlji, u odnosu na proteklih par dana. Još uvijek su moguće, u manjem obimu, tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika, u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, nesanice. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto: Edna Klopić

Comments are closed.