Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.10.2021.

15/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.10.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:55 zalazi u 18:08 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena jedna djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe povrijeđene. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog izvođenja radova na putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, dionica Srnice Gornje-Doborovci, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – dežurna ekipa vrši popravku kvara na cjevovodu kod benzinske pumpe „Nezić“ u Gradačcu.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9:00 do 15:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u u naseljima Bošnjakovići i Liporašće Tramošničko.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 100%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u Hercegovini, stoga bi se uz duže sunčane intervale, većina populacije trebala osjećati ugodnije. U Bosni stabilnije, ali i dalje sa niskim temperaturama, osobito tokom jutra. Danju, uz blago zatopljenje, pri tome i konstantno umjereno sjeverno strujanje, što će dodatno pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju i reducirati aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube