Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.07.2020.god

16/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.07.2020.god
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5,07, zalazi u 20,37.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 66 pacjenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – 3 saobraćajne nezgode (ul.Šehitluci, Ormanica i Srnice), jedna osoba je zadobila povrede o čijem stepenu se ljekar nije izjasnio. 2 događaja se vode pod „ostalo“.

Stanje na putevima –Zbog obustave saobraćaja u tunelu Ormanica u funkciji su alternativni pravci preko Srnica i Bukve, te za putnička vozila saobraćajnica Srnice Donje-Špionica. Radarska kontrola od 14,30 – 16,30 na M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – u posljednja 24 sata bez intervencija na gašenju vatre.

Komunalac – nema zabilježenih prekida ili kvarova u sistemu gradskog vodovoda. Na snazi je redovna dnevna redukcija isporuke vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 72%, puše slab vjetar. Vrijeme danas sunčano i toplo. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 – 29°C.

Biometeorološka prognoza: Osvježenje u vidu povremenih padavina i nešto nižih temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su blaže meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije, izraženije u poslijepodnevnim i večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube