Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.09.2020.god

16/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.09.2020.god
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6,19 zalazi u 19,03.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacjenta uz izvršenu jednu intervenciju na terenu. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica –u saobraćajnoj nezgodi u Mionici Centar lakše povrijeđen biciklista. Dva događaja se vode pod „ostalo“.

Radarska kontrola – od 14,30 – 16,30 na M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Komunalac – zbog kvara na liniji bez snabdijevanja vodom korisnici u ul. Požaričkih branilaca, Željeznička i Požarička. Procjenjuje se da bi sanacija trebala biti okončana do 10,00.

Elektroposlovnica –  bez prekida u snabdijevanju korisnika na distributivnom području.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 16°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše slab vjetar promjenljivog smjera. Vrijeme danas stabilno, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti izražene tokom jutra. U poslijepodnevnim satima poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa dolaskom večeri, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube