Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.10.2021.

16/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.10.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:56, a zalazi u 18:07, obdanica traje 11:11 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 55 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektrodistribucija – nema prijavljenih kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca. 

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je krivično djelo nasilje u porodici u Vučkovcima, a 3 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 7 °C (8 h), atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost vazduha 99%, puše slab S-Z vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas promjenljivo oblačno sa slabom kišom povremeno prijepodne, a popodne postepena stabilizacija vremena i prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura od 11 do 13 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Mada će i dalje biti neuobičajeno hladno, naročito u Bosni, stabilnije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će porasti i biće ugodnije, u najtoplijem dijelu dana prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo dosta svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i reducirati kretanje. Opšta slika će, sa više sunca, biti ljepša u Hercegovini.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube