Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.12.2020.

16/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:13 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 91 pacijenta. Jedan pacijent upućen na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna teška krađa i dvije saobraćajne nezgode u ulici Sarajevska i Omeragićima, dvije osobe su povrijeđene. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 8:00 sati  M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno, jutro sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će se djelimično popraviti, pretežno zbog blagog zatopljenja sredinom dana. U unutrašnjosti, tokom jutra i večeri će još uvijek biti tmurno, maglovito i prohladno, stoga je i dalje preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba. Na jugu ugodnije, uz više temperature zraka. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube