Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.05.2021.

17/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:10 zalazi u 20:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 64 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica sa materijalnom štetom u ulici Sarajevska. Dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira. jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara na automobilu u ulici Šehida. U gašenju požara učestvovala jedna vatrogasna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C, atmosferski pritisak 978 mb, relativna vlažnost zraka 92%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno i nestabilno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Nestabilno vrijeme praćeno učestalijim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome će, umjerene temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjećaj ugode. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje. Negativni uticaj promjene djelimično će oslabiti sa noćnim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube