Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.12.2020.

17/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:13 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 101 pacijent. Tri pacijenta upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda Mionici, tri osobe su povrijeđene.

Radarske kontrole – od 06:30 do 8:00 sati  R-460 Srnice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sa maglom i niskom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 4°C.

Biometeorološka prognoza: Tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije tokom mjestimično tmurnog i maglovitog jutra, naročito u unutrašnjosti zemlje. Nakon toga, uz povremene sunčane intervale u drugom dijelu dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Sa večernjim satima temperature će ponovo opasti, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće. U gradskim sredinama moguće su epizode jače zagađenosti zraka, o čemu bi sve rizične grupe stanovništva također trebale povesti računa i umanjiti boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube