Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.03.2021.

18/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.03.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:48 zalazi u 18:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 68 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati R-460 Srnice Gornje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u ulici 6. bataljona. Intervencija na gašenju kuće trajala je od 20:58 do 21:50 sati. Učestvovala je jedna posada sa 4 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa kišom i slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na protekli period. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, u Bosni, sa porastom temperatura, ugodnije u poslijepodnevnim satima. Obzirom da će biti prohladno, uz umjereno sjeverno strujanje, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutra. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube