Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.03.2021. godine

19/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.03.2021. godine
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:48 zalazi u 18:02 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 63 pacijenta.  Dvije osobe upućene na liječenje u UKLC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 11 beba, šest djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Dodatna stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu polulacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti sa odmicanjem dana i laganim porastom temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti tokom prijepodneva. Moguće su slabije meteopatske reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja i dekoncentracije. Na jugu sunčanije, toplije i uz ljepšu opštu sliku koju će povremeno remetiti, ne suviše jaka bura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube