Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.09.2019.

20/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.09.2019.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6,23 zalazi u 18,56 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u toku protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 94 pacijenta. Na liječenje u UKC Tuzla upućena jedna osoba.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je deset beba, jedna djevojčica i devet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira, naručito drskim ponašanjem. Jedan slučaj je evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – U toku su radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, od 12:00 do 13:30 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U Lukavcu Gornjem, gorio pomoćni objekat. Vatrogasci su dobili dojavu 23:29 sati. Požar su ugasili mještani do dolaska vatrogasne posade sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema problema u vodosnabdijevanju gradskog vodovoda. Iz JP “Komunalac” d.d. Gradačac obavještavaju da počev od petka, 20. septembra 2019. godine, do daljnjeg neće organizovati pijacu na buvljaku iz razloga što korisnici te pijace još nisu obezbijedili potrebnu dokumentaciju za obavljanje trgovinske djelatnosti.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.