Najnovije vijesti

Servisne informacije za 23.05.2021.

23/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 23.05.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:04 zalazi u 20:22 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 93 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo rpijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 47%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 26°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da mjestimični pljusak pokvari ugođaj, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube