Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.12.2020.

24/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.12.2020.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:16 zalazi u 16:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dvadječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jadna saobraćajna nezgoda u mjestu Vučkovci u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Jedan slučaj evidentiran je u rubrici „ostali događaji“.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sa pretežno oblačno sa više sunčanih intervala. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Mada će tokom dana temperature porasti, opšta slika će biti lošija usljed blizine pogoršanja, povećane naoblake, padavina i južnog strujanja. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Negativni efekti promjene vremena, postepeno će se pojačavati, izraženije sa noćnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube