Najnovije vijesti

Servisne informacije za 25.06.2021.

25/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 25.06.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:54 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 94 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 11 beba, četiri djevojčice i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima  – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva Modriča-Pelagićevo i Gradačac-Ormanica u ulicama Sviračka, Šehitluci i Josipa Šibera na ulazu u grad, kod Doma zdravlja, saobraća se usporeno uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. Zbog prognoziranih visokih temperatura zraka pozivaju se građani na racionalno korištenje vode.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C. Vrijeme danas pretežno oblačno, sunčano  i sparno. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je lagano se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz rekordno visoke temperature za ovaj period godine, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube