Najnovije vijesti

Servisne informacije za 26.06.2019.

26/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 26.06.2019.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4,55 zalazi u 20,43 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 100 pacijenta. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla. Obavljene su dvije kućne posjete.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – U toku su radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – gorilo smeće na odlagalištu šljake pored OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Gradačcu. Vatrogasci su intervenisali od 21,17 do 21,45 sati. U gašenju požara učestovala jedna posada sa 3 vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – do završetka otklanjanja kvara na cjevovodu bez vode će biti korisnici u ulicama 6. aprila, Hasana Durmiševića, 7. bataljona i dijela ulice Šehida.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 999 mb, relativna vlažnost zraka 78%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: U centralnim dijelovima, opšta slika će biti ljepša u odnosu na veći dio Hercegovine i sjever zemlje, gdje će preovladavati relativno visoke temperature. Osjetljive osobe trebale bi posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Poslijepodnevni sati sparni, manje ugodni u odnosu na prvi dio dana, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Mogući su i problemi sa snom zbog visokih temperatura u noći. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.